TEČAJI /

8. avgusta 2023

TEČAJ/DELAVNICA

DELAVNICA OBLIKOVANJA IN IZDELAVA NOSLJIVIH OBJEKTOV (NAKITA) Z UPORABO LASERSKEGA IZREZA IN GRAVIRANJA

Mentor: izr. prof. Tanja Devetak
Mojca Buh,
pomoč pri laserskem izrezu in graviranju

Na Fakulteti za dizajn bomo v  mesecu septembru 2023 v okviru Vseživljenjskega učenja organizirali delavnico OBLIKOVANJA IN IZDELAVA NOSLJIVIH OBJEKTOV (NAKITA) Z UPORABO LASERSKEGA IZREZA IN GRAVIRANJA

Vsebina: Na delavnici se bodo udeleženci seznanili z oblikovalskim pristopom k razvoju idejne zasnove za oblikovanje nosljivih objektov – nakita – z uporabo laserskega izreza in graviranja. Oblikovali bodo tri izdelke – 3D formi namenjeni za uporabo kot obesek za ogrlico ali broško, uhane in nosilce za oblikovane forme nakita. Izdelke bodo lahko oblikovali v treh materialih – filcu, lesu in pleksi steklu. Delavnica se bo izvajala štirikrat po pet (5) šolskih ur. V prvih desetih (10) urah bodo udeleženci razvili oblikovalske rešitve, ki jih bodo v nadaljevanju tehnično pripravili za izvedbo z laserskim izrezom in graviranjem.

Material: naravni filc v debelini 3 in 5mm, lesene plošče v debelini 4 in 6 mm, ostanki pleksi stekla, papir A4 format, svinčniki, ravnila, škarje, olfa nožki, mekol lepilo, čopiči, lončki, povoščena vrvica, osnove za uhane, magnetni trak.

Cena: 195,20 eur + stroški materiala

Prijava:

ODJAVA OD TEČAJA JE MOGOČA NAJKASNEJE 3 (TRI) DNI PRED PRIČETKOM TEČAJA. V KOLIKOR SE PRIJAVLJENI ODJAVI V KASNEJŠEM ČASU, PA SE TEČAJ ŠE NI PRIČEL, JE ZAVEZAN ZA PLAČILO V VIŠINI 30% PLAČILA CELOTNEGA TEČAJA, V PRIMERU ŽE PRIČETEGA TEČAJA, PA JE PRIJAVLJENI ZAVEZAN ZA CELOTNO PLAČILO TEČAJA (195,20 EUR).

V kolikor bo prijavljenih manj kot 10 udeležencev, se tečaj ne bo izvajal, v tem primeru, pa bo celotna vplačana kotizacija povrnjena.

Pogoj za pristop na tečaj je izkaz potrdila o plačilu vsaj enega obroka in sicer pred samim pričetkom tečaja.

Tečajni-ce/-ki so pred pristopom na tečaj dolžni pokazati tudi podpisano Pogodbo, v kolikor ni bila že predhodno poslana po elektronski poti na naslov, ki je bil v dopisu k Pogodbi naveden.

Za vse dodatne informacije se, prosimo, obrnite na:

Petra Kocjančič
E-pošta: petra.kocjancic@fd.si
Telefon: 059 23 5004, 041 410 927