PRISPEVKI /

17. oktobra 2019

DOGODEK

Modna revija Fakultete za dizajn na ljubljanskem tednu mode – LJFW 2019

Na modni reviji ljubljanskega tedna mode – LJFW, ki je potekala v torek, 22.10.2019 v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani, so se predstavili študenti prvega, drugega in tretjega letnika oblikovanja tekstilij in oblačil s Fakultete za dizajn, pridružene članice Univerze na Primorskem.

Študenti 1. letnika so se pod mentorstvom izr. prof. Tanje Devetak predstavili z oblačili FasHouse, ki so se inspirativno navezovala na različne elemente v notranji opremi prostora. Raziskovali so strukture in forme izbranih predmetov in jih oblikovali v oblačilne forme, ki so jih izdelali ob strokovni pomoči Lidije Rotar.

Študenti 2. letnika so se predstavili z oblačili bauhaus 2019, v katerih se na zanimiv način zrcalijo dela umetniške šole Bauhaus, ki odražajo duh aktualnega časa. Kolekcijo oblačil, kjer so raziskovali načela umetniške šole in gibanja Bauhaus ter se ukvarjali s teksturami, oblikami, barvami in razmerji med njimi, so razvili pod mentorstvom izr.prof. Metoda Črešnarja MA CSM in ob strokovni pomoči Lidije Rotar, tekstilne vzorce pod mentorstvom višje predavateljice Almine Durakovič, mag. dizajna, pletenine pa pod mentorstvom višje predavateljice Martine Šušteršič.

Študentke 3. letnika so se pod mentorstvom izr. prof. Tanje Devetak predstavile z avtorskimi kolekcijami oblačil, ki so jih razvijale iz vizualne in vsebinske analize različnih filmov slovenske in svetovne kinematografije ter izdelale ob strokovni pomoči Lidije Rotar. Predstavljene kolekcije so avtorsko raziskovanje različnih oblačilnih stilov.

Galerija:

Foto: Jure Makovec