NAPOVEDUJEMO /

4. junija 2021

DOGODEK

BIEN 2021 v Škofji Loki

BIEN 2021 v Škofji Loki
4. 6. – 14. 8. 2021

Odprtje: 4. junij 2021 ob 20.00 uri, Loški grad Škofja Loka

Loški muzej Škofja Loka v sklopu bienala predstavlja tri projekte, ki so na ogled med 3. junijem in 14. avgustom 2021. Pred stavbo Kašče je na ogled svetlobni objekt, ki je nastal kot raziskovanje zgodovine sitarstva. Rokodelska obrt, značilna za kraje med Škofjo Loko in Kranjem, je postala navdih za delo Presejanje svetlobe, ki ga je ustvarila interdisciplinarna skupina študentov.

V projektu Zbudi se!, ki se tematsko navezuje na 100. obletnico rojstva nemškega umetnika Josepha Beuysa, sodeluje 23 študentov Fakultete za dizajn, pod mentorstvom izr. prof. Tanje Devetak. Z muzejsko intervencijo v stalno zbirko obrti v Škofjeloškem muzeju se projekt posveča vizualnemu komentarju sodobnih družbenih okoliščin. Študentje jih sporočajo v formi tekstilne vrečke (“tote bag”).

Razstava selekcije kratkih videov, ki jih je izbrala tekstilna umetnica in podjetnica Špela Gale, je na ogled v muzejski dnevni sobi. Naslovljena “Prosimo, ne pozabite nositi mask” predstavlja mednarodne tekstilne umetnike, ki na duhovite, angažirane in neobičajne načine komentirajo novo normalnost.

Galerija fotografij razstave Zbudi se! študentov Fakultete za dizajn v Loškem muzeju (mentorica: izr. prof. Tanja Devetak):

Vljudno vabljeni v Škofjo Loko!

Organizacija: Zavod Carnica

Soorganizacija: Loški Muzej Škofja Loka, Naravoslovnotehnična fakulteta Univerze v Ljubljani, Fakulteta za dizajn Univerze na Primorskem, Forum Ljubljana (Svetlobna gverila) in številni drugi partnerji