Knjižnica /

Knjižnica Fakultete za dizajn je začela delovati v študijskem letu 2009/2010, ko je postala polnopravna članica sistema COBISS. Knjižnica je namenjena študentom in zaposlenim visokošolskim učiteljem in sodelavcem ter raziskovalcem, odprta pa je tudi za zunanje uporabnike. V knjižnici so na voljo tudi štiri čitalniška mesta. 

Knjižnica Fakultete za dizajn ima sklenjen sporazum s Centralno tehniško knjižnico (CTK) v Ljubljani, preko katere je omogočen dostop do različnih bibliografskih zbirk. Seznam zbirk je dostopen v knjižnici FD, kjer se lahko pozanimate o možnostih včlanitve v CTK.

VODJA KNJIŽNICE
Domen Lo
E: knjiznica@fd.si / domen.lo@fd.si
T: 059 23 5001
INFORMACIJSKO SVETOVANJE
mag. Maja Peteh
T: 059 23 5001

torek: 15.30 – 17.30

IZPOSOJA
ponedeljek – petek:
10.00 – 13.00
torek: 15.30 – 17.30
POLETNI URNIK
V juniju in juliju
torek: 15.30 – 17.30
V avgustu je knjižnica zaprta.
LOKACIJA
FD
Prevale 10
1236 Trzin

Dostopi do knjižničnih baz /

Preko Univerze na Primorskem imamo dostop do naslednjih baz:

JSTOR
paket več kot 1000 naslovov e-revij v polnem besedilu s področij antropologije, arheologije, ekonomije in podjetništva, filozofije, glasbe, izobraževanja, jezikoslovja in književnosti, matematike, naravoslovnih znanosti, politologije, prava, sociologije, umetnosti in umetnostne zgodovine, zgodovine, itd.
www.jstor.org

DOAJ (Directory of Open Access Journals)
je servis, ki omogoča brezplačen dostop do znanstvenih in strokovnih časopisov v polnem tekstu.
www.doaj.org

Wiley InterScience
omogoča dostop do e-revij založbe Wiley in Blackwell. Na spletni strani lahko brskamo po vseh revijah iz ponudbe založnika, vendar so polna besedila dostopna le iz tistih, do katerih smo v okviru konzorcija upravičeni.
www3.interscience.wiley.com

Digitalna knjižnica Slovenije (DLib)
ponuja več kot tri milijone digitaliziranih strani, prosto dostopnih, ki predstavljajo del slovenske pisne kulturne dediščine.
www.dlib.si
www.jstor.org