PRISPEVKI /

16. aprila 2021

AKTUALNO

Poletna šola Krater: odprti poziv za oblikovalce in arhitekte

Rok za prijave: 29. apr 2021

Poletna šola Krater je 9-dnevni program oblikovanja in razvoja novih materialov iz lokalnega okolja. V okviru programa bodo mentorirali izbrane oblikovalske kolektive/posameznike_ce pri razvoju, produkciji in aplikaciji idej za nove materiale, ki temeljijo na predelavi kmetijskih odpadkov in invazivnih rastlin.

Odprti poziv je namenjen oblikovalcem, arhitektom in ostalim ustvarjalcem, ki jih zanima eksperimentiranje z lokalno rastlinsko biomaso in oblikovanje novih materialov, izdelkov ali storitev. Vsebinsko izhodišče za l. 2021 so plantaže, kultivirane zaplate ekosistema, ki sodeluje pri proizvodnji nezaželenega, a uporabnega organskega materiala. Ustvarjalcem bo v času Poletne šole, ki se bo odvijala med 9. in 17. junijem, za delo na voljo lokacija in oprema ustvarjalnega laboratorija Krater.

Udeležence Poletne šole Krater bodo mentorirali tuji in slovenski mentorji, ki s svojo prakso že naslavljajo izzive antropocena: arhitekt Pedro Jervell (GORVELL (ex SKREI) PT), kolektiv Brave New Alps (IT), oblikovalec Rok Oblak, mikrobiolog dr. Aleš Lapanje in društvo Trajna. Udeležencem poletne šole bodo predavali priznani mednarodni oblikovalki Henriette Wall (atelier Luma, FR) in Kathrin Böhm (Company drinks) ter antropozof Davorin Peršič.

Več informacij in prijavnico najdete tukaj ali na https://czk.si/dogodki/poletna-sola-krater-odprti-poziv-za-oblikovalce-in-arhitekte/

Poletna šola Krater je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Vir: Center za kreativnost