PRISPEVKI /

26. januarja 2023

AKTUALNO

Brezplačni delavnici za priseljence v Sloveniji – kostumografija in scenografija

Projekt Kreativna telesa v gibanju je pobuda, namenjena priseljencem (odrasli 15+) za katere smo pripravili niz izobraževalnih programov s področja uprizoritvenih umetnosti: performativnost, kostumografija, scenografija in gledališka glasba. S projektom Kreativna telesa v gibanju spodbujamo kreativni potencial priseljencev ter krepimo medkulturni in medgeneracijski dialog. Po izvedenih delavnicah lani, sledi končna faza projekta, oz. finalne delavnice, na katerih bodo udeleženci ustvarjali odrsko delo.

Vaše študente priseljence bi radi povabili k udeležbi na delavnici kostumografije ali scenografije, če bi jih zanimalo kreiranje kostumov ali postavljanje scene in če bi se radi preizkusili v produkciji odrske uprizoritve.

Na kostumografiji z mentorico Barbaro Stupico bodo udeleženci ustvarjali kostume, ki bodo predstavljeni na končni predstavitvi projekta. Udeležba je, seveda, brezplačna.

Delavnica bo potekala med 20. in 25. februarjem v prostorih društva Pekinpah, Trg prekomorskih brigad 1, Ljubljana. Med 26. in 28. februarjem bodo potekale priprave za končno odrsko predstavitev v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana (zaključek projekta, oz. predstava bo na ogled 28. februarja ob 20. uri v Elektrarni).

Prijava je možna preko povezave: https://forms.gle/wBWfbWkUs7eBNDtS6

Več informacij lahko najdete na Facebook dogodku https://fb.me/e/44ISsSanI ali spletni strani http://www.pekinpah.com/news/ktg/preparatory-workshops

Na scenografiji z mentorjem Atejem Tutto bodo udeleženci pripravljali sceno za končno odrsko predstavitev projekta. Delavnica bo potekala med 13. in 23. februarjem v studiu Pekinpah, Trg prekomorskih brigad 1, Ljubljana. Med 26. in 28. februarjem bodo potekale priprave za končno odrsko predstavitev v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana (zaključek projekta, oz. predstava bo na ogled 28. februarja ob 20. uri v Elektrarni).

Prijava na delavnico scenografije je možna preko povezave: https://forms.gle/CTXEa2XdBaKu6Zeb8

Več informacij lahko najdete na Facebook dogodku https://fb.me/e/65uJHS1wv ali spletni strani http://www.pekinpah.com/news/ktg/preparatory-workshops