PRISPEVKI /

24. aprila 2023

NOVO

EDINI ŠTUDIJ, KI ZDRUŽUJE KREATIVO IN MANAGEMENT JE DIZAJN MANAGEMENT NA FAKULTETI ZA DIZAJN – PODALJŠAN ROK ZA VPIS DO 26.4.2023!

Se sprašujete s katerim študijem bi pridobili potrebne veščine s katerimi boste lahko razvili lastno blagovno znamko? Vas zanima dizajn in bi želeli delovati kot samostojni oblikovalci ali pa si želite biti del ali celo vodja kreativnega tima?

Študirajte na smeri  DIZAJN MANAGEMENT in si omogočite dostop do trženjskih znanj, dizajnerskih spretnosti in podjetniških veščin.  Diplomanti  Dizajn managementa na Fakulteti za dizajn postanejo strokovnjaki na svojem s kompetencami oblikovanja izdelkov, storitev ali konceptov s pomočjo “design thinkinga”in upravljanjem procesov oblikovanja v multifunkcionalnih ekipah. S pridobljenimi menedžerskimi veščinami so sposobni voditi manjše kreativne time na poti do realizacije ideje na trgu.

Dodiplomski študijski program  DIZAJN MANAGEMENT združuje teorijo in prakso na področju oblikovanja, tehnologije, načrtovanja, podjetništva in trženja. V času študija naši študenti pridobijo trdno osnovo managerskih znanj in veščin, potrebnih za uskladitev dela različnih oddelkov znotraj podjetja. Skozi različne projekte se njihove veščine in kompetence nadgrajujejo v sodelovanju z gospodarstvom na realnih projektih in tako pridobijo potrebne izkušnje za samozavesten nastop na trgu.

Dodiplomski študij je organiziran izredno in traja 3 leta (6 semestrov). Prav zaradi izrednega načina študija želimo izvedbo študijskega programa čim bolj približati študentom. Vsa predavanja, vaje, korekture so organizirane v popoldanskem času, deloma v oddaljenem (on – line) načinu, sicer pa na lokacijah v Ljubljani (Hiša za dizajn management in inovacije -HDMI, Gerbičeva 51) in Dunajska 129, Ljubljana.

Fakulteta študentom ponuja:

– študijsko delo pod vodstvom priznanih predavateljev, ki prihajajo tudi iz gospodarstva,

– projektno delo v studijih na konkretnih oblikovalskih projektih;

– interdisciplinarno povezovanje in sodelovanje s študenti drugih fakultet;

– gostovanja priznanih domačih in tujih predavateljev;

– možnost sodelovanja na različnih domačih in mednarodnih natečajih in konferencah;

– intenzivno sodelovanje z gospodarstvom ter znanstveno-raziskovalno delo v sklopu mednarodnih raziskovalnih projektov;

– možnost vključevanja v program Erasmus +;

– pomoč pri uveljavljanju lastne blagovne znamke oz. lastnega podjetja.

 

Pomembna prednost fakultete je njena intenzivna mednarodna dejavnost. S pomočjo programa Erasmus +  je Fakulteta za dizajn vzpostavila visoko kakovostno mrežo mednarodnih povezav (58 bilateralnih pogodb z VS institucijami). Fakulteta sodeluje pri delu mednarodnih združenj kot npr.  World Design Organization ( WDO), združenja BEDA (The Bureau od European Design Associations), zduženja GIDE ( Group for International Design education), ECBN (European Creative Business Network) in NEB (New European Bauhaus Platform) , s pomočjo katerih bogatimo znanstveno-raziskovalno, umetniško in pedagoško delo na fakulteti.

Več informacij o študijski smeri Dizajn management in kompetencah študentov na dodiplomski stopnji: https://fd.si/design-management

Predstavitveni video fakultete: https://www.youtube.com/watch?v=HadNRdHD4FI

Galerijo študentskih projektov fakultete si lahko ogledate na povezavi: https://galerija.fd.si/

Pogoj za vpis na Fakulteto za dizajn je OPRAVLJEN PREIZKUS NADARJENOSTI.

POMEMBNO: PRIJAVNI ROK ZA VPIS NA SMER DIZAJN MANAGEMENT JE PODALJŠAN DO 26.4.2023! 

Vsem bodočim študentom ponujamo možnost PRIPRAVLJALNIH TEČAJEV NA SPREJEMNE IZPITE »SOBOTNE AKADEMIJE«. Več informacij na spletni strani:  https://fd.si/courses/tecaj-delavnica/01/2023/5692

Za vse dodatne informacije o študiju se lahko obrnete na Referat za študijske zadeve:

 

Kontaktna oseba: ga. Mileva Miškovič, vodja študentskega referata

Mail: referat@fd.si; info@fd.si

Telefon: 059 23 50 10; 031 383 883

 

Za vsebinska vprašanja o predmetniku in predmetih pa na predstojnico katedre za DM:

doc. mag Matejo Šušteršič Dimic: mateja.s.dimic@fd.si

Več informacij o fakulteti in predmetnikih se nahaja na spletni strani: https://fd.si/

 

Facebook: https://www.facebook.com/fakultetazadizajn.facultyofdesign/

Instagram: https://www.instagram.com/fakulteta_za_dizajn/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/5286775/admin/

 

Z veseljem vas pričakujemo!