PRISPEVKI /

5. aprila 2024

DOGODEK

GGG Design Week na NEB Festivalu 2024

FD v sklopu New European Bauhaus Festivala, ki bo potekal v Bruslju med 9. in 13. aprilom, organizira GoinGreenGlobal Design Week. NEB Festival bo združil evropske ustvarjalce kulturnega in kreativnega sektorja, ki bodo z interaktivnimi predavanji, delavnicami, demonstracijami in umetniškimi predstavami, izkazali vizijo in inovativno moč Evrope, pri gradnji naše skupne prihodnosti.

Več informacij o Festivalu: https://new-european-bauhaus.europa.eu/festival_en

Kot satelitski dogodek Festivala, bo FD, v tednu med 15. in 19. aprilom, izvedla Going Green Global Design Week – dogodki bodo potekali v sklopu študijskega procesa in kot spremljajoči dogodki, z otvoritvenim “NEW EUROPEAN BAUHAUS FESTIVAL DESIGN TALK”, na temo – URBAN SPACES FOR ALL. Dizajn Talk bo organiziran s strani študentov FD in se bo osredotočal na študentsko percepcijo vključevanja trajnosti in družbene odgovornosti v študijski program. Okroglo mizo bo vodila Anamarija Čuden, magistrska študentka FD.

Celotedensko dogajanje na FD bodo popestrila predavanja predavateljev, ki prihajajo iz tujih partnerskih institucij. Več informacij o predavateljih in urnik predavanj (vključno s programom GGG Design Talk) boste prejeli s strani referata oz. dekanata FD.

Zaključek GGG Design Week bo v četrtek, 19. 4., ko bo v Centru ROG potekala okrogla miza “Urban spaces for all” z vsemi sodelujočimi tujimi gosti in predavatelji. Okroglo mizo bo vodila izr.prof. Tanja Devetak.

Vabljeni k udeležbi!