PRISPEVKI /

17. junija 2020

RAZSTAVA

ITA RINA IZ PRETEKLOSTI V SEDANJOST

Vljudno vabljeni na odprtje in ogled razstave v Divačo, kjer se s svojimi deli predstavljajo študenti Fakultete za dizajn, pridružene članice Univerze na Primorskem.

Razstava bo na ogled od sobote, 20. junija 2020 v Muzeju slovenskih filmskih igralcev v Divači, razstava bo na ogled do 30. avgusta 2020.

Razstava ITA RINA IZ PRETEKLOSTI V SEDANJOST predstavlja dela  študentov vizualnih komunikacij in notranje opreme 2. letnika, ki so nastala v okviru vaj pri predmetu Kulturna dediščina na Fakulteti za dizajn, pridružene članice Univerze na Primorskem pod mentorstvom doc. mag. Darje Brečko Poženel, Irene Gubanc in doc. Mojce Perše v sodelovanju z Muzejem slovenskih filmskih igralcev, kjer je tudi muzej Ite Rine.

Z razstavo želimo pokazati povezavo preteklosti s sedanjostjo ter možnost črpanja idej in navdiha pri kreativnem ustvarjanju mladih oblikovalcev, kjer je lahko tudi naša dediščina inspiracija za ustvarjanje. Inspiracija je bila prva slovenska filmska igralka Ita Rina. Študentje so pri svojem delu izhajali iz časa njenega življenja, njenega dela in ustvarjanja. Nastali so zanimivi produkti; uporabni predmeti, spominki, darila, dišave, kozmetika, nakit, koledar…, ki odražajo Ito Rino; igralko, žensko, ženo, umetnico, divo… Rezultati so predstavljeni na plakatih in v obliki  prototipov.

Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem

Muzej slovenskih filmskih igralcev, Kinoteka, RC Divača, MSFI Občina Divača

Prijazno vabljeni v Divačo!

Galerija: