PRISPEVKI /

12. novembra 2021

AKTUALNO

JAVNI NATEČAJ za izbor CGP za projekt Slovenija: Častna gostja Frankfurtskega knjižnega sejma 2023 – SATOVJE BESED –

Javna agencija za knjigo RS objavlja JAVNI NATEČAJ za izbor CGP za operacijo:

“Slovenija, častna gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu 2023 – model trajnega uveljavljanja slovenske literarne ustvarjalnosti v tujini, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.˝ 📖🌐🇪🇺

Nastop Slovenije kot častne gostje na mednarodnem knjižnem sejmu v Frankfurtu leta 2023 je enkratna priložnost, da se usmeri pozornost na našo nacionalno knjižno produkcijo in bogato ustvarjalnost in tradicijo na področju knjižnega ustvarjanja v najširšem smislu, in sicer ne kjerkoli, temveč v kontekstu največjega mednarodnega sejma na svetu, ki uživa stalen in visok ugled in pozornost tako založniške in knjigotrške kot tudi medijske panoge.

Cilj projekta je izboljšati ugled in prepoznavnost knjižne ustvarjalnosti, prepoznavnost slovenske kreativnosti in gospodarstva, turizma v Sloveniji in v mednarodnem prostoru. Frankfurtski knjižni sejem (Frankfurter Buchmesse) spada med največje svetovne knjižne sejme. Traja 6 dni in je namenjen prevajalski, založniški in drugi strokovni javnosti povezani s knjigo in založniško industrijo. Oktobra 2021 je na Frankfurtskem knjižnem sejmu razstavljalo več kot 2030 založb, agencij in založniških združenj. Sejem pa je obiskalo 36,000 B2B obiskovalcev, iz 105 držav, ter 37,000 B2C obiskovalcev, iz 85 držav. Vzporedno s sejmom potekajo tudi umetniški dogodki založnikov in mednarodnih izvajalcev iz posameznih držav ter intervjuji z avtorji. Redno o sejmu poročajo tudi svetovni novinarji in mediji. V organizacijo in proces delovanja sejma so vključene tako nemške kot svetovne PR agencije.

O javnem natečaju, roku prijave in kako predložiti svoje delo, lahko preberete na spletni strani JAK:

https://www.jakrs.si/javni-razpisi-in-pozivi/razpisi-in-pozivi

Vabljeni k sodelovanju!