PRISPEVKI /

13. novembra 2023

NOVO

LJFW nagrade študentom Fakultete za dizajn

Ob odprtju trgovine LJFW.shop v Centru Rog, so 11. novembra 2023, bile podeljene LJFW WOW nagrade, ki jih podeljuje LJFW – Ljubljana Fashion Week ter pohvale in nagrade študentom Fakultete za dizajn.

Po mnenju strokovne žirije LJFW je nagrado za najboljšo študentsko kolekcijo Fakultete za dizajn prejela Aleksandra Lazić, in sicer za trajnostno kolekcijo oblačil Niti neona, ki jo je oblikovala pod mentorstvom izr. prof. Matee Benedetti.

Poleg LJFW WOW nagrad, je Fakulteta za dizajn podelila še pohvale in nagrade študentom, ki jih je izbrala strokovna žirija. Po mnenju strokovne žirije, ki so jo sestavljali Tea Hegeduš, Aleš Čakš, Jelena Proković, Anja Medle, Rok Marinšek, Marijo Županov in David Tavčar, so bile podeljene naslednje nagrade:

Pohvalo za najboljšo oblikovno rešitev 1. letnika projekta vsi drugačni_vsi enakopravni (mentorica: izr. prof. Tanja Devetak) prejme Maša Vajd.

Pohvalo za najboljšo oblikovno rešitev 2. letnika projekta Black (mentor: izr. prof. Metod Črešnar MA) prejme Gaja Zadravec.

Pohvalo za najboljšo oblikovno rešitev 3. letnika projekta OdejaUP (mentorica izr. prof. Matea Benedetti) prejme Karin Golobič.

Nagrado Lume d.o.o. za najboljšo študentsko kolekcijo prejme Karin Golobič in sicer za kolekcijo Cosmic Fushion (mentorica: izr. prof. Matea Benedetti).

Nagrado Goodlife Magazine prejme Aleksandra Lazić za kolekcijo Niti neona (mentorica: izr. prof. Matea Benedetti).

Nagrado za objavo v reviji Gloss in fotografiranje z Marijom Županovim pa prejmejo skupine študentov:

  1. letnik (vsi drugačni_vsi enakopravni): Zala Ekart, Lovro Kranjc in Klara Slemenšek
  2. letnik (Black): Ulla Podnar, Lara Turnšek, Gaja Zadravec
  3. letnik (Odeja UP): Karin Golobič, Lara Turnšek, Ana Omahen.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem in mentorjem!

YouTube video

Galerija: