PRISPEVKI /

9. oktobra 2020

NOVO

Mednarodni predavatelji v oktobru

Fakulteta za dizajn v mesecu oktobru 2020 gosti tuje predavatelje:

Lynne Elvins (1.letnik VK, NO, TO, vsi letniki DM) s predavanji na temo Design Thinking:

”Design thinking” je kreativna metoda za hitro spreminjanje idej v uporabniško usmerjene prototipe. Uporabljajo jo tako podjetje kot posamični oblikovalci. Lynne Elvins, design manager, bo v predavanju razložila postopek, od kod je prišel in katere so prednosti uporabe te metode v kateremkoli oblikovalskem projektu. Predavateljica je sodelovala z britanskim svetom za oblikovanje in je ekspert združenja Design Business Association. Razvila je kratke zasnove in strategije za stotine podjetij.

Valade – Amland Steinar (3.letnik VK redni ) s predavanji na temo Using Design Thinking and Graphic design to foster change:

3-dnevna delavnica bo potekala v znamenju refleksije na dejstvo, da je bila vizualna komunikacija pozabljena kot sprememba in vprašanja, kako bi lahko, skupaj z načini oblikovanja iz drugih disciplin bila močan gonilnik sprememb.

Dragan Ćalović (3.letnik NO izredni) z delavnico, ki preizprašuje (po motivih študije Lefebvra; Right to the City) idejo pravice do prostora in koncept oblikovanja skupnosti. Podteme delavnice so: prostori/neprostori, metodologija, primer Haas&Hahn, Community Art …

Piet Vandewalle (3.letnik NO) s predavanji na temo Un-private House. Študente bo tekom delavnice pozval k premisleku o novih mejah med zasebnim stanovanjem in (pol) javnim mestom.