PRISPEVKI /

16. septembra 2021

AKTUALNO

NASA International Space Apps Challenge

Inkubator Sežana je bil tudi letos izbran za Local Lead NASA International Space Apps Challenge, ki bo organiziran 2.-3.10 2021 in sicer v virtualni obliki.

Letos bo to že 10. izvedba tega največjega tehnološkega maratona na svetu.

Na inkubatorju bodo veseli vsakega sodelujočega, še posebej pa, če se bodo prijavile ekipe (lahko tudi s svojimi mentorji).

V prilogi pošiljam osnovno informacijo z vsemi linki. Za prijavljene bo organiziran tudi poseben pripravljalni bootcamp, kjer bo do podrobnosti razložili način sodelovanja in potek tekmovanja. Vsak udeleženec bo prejel tudi paket dobrodošlice in certifikat o sodelovanju.

Ekipe imajo na voljo 48 ur za pripravo rešitev na posamezne izzive, ki jih bo ocenjevala strokovna komisija, dve najboljši pa bosta tekmovali na globalni ravni.

Pripravljene so tudi nagrade za najboljše, ki bodo  za mlade zagotovo zanimive: od leta v vetrovniku v Aerodiumu Logatec do ogleda lansiranja rakete v ZDA ter 250-2000 eur storitev Inkubatorja Sežana za razvijanje poslovne ideje. Predvsem pa veliko zabave pri inoviranju in sodelovanju pri iskanju rešitev.