PRISPEVKI /

16. novembra 2021

AKTUALNO

Plaktivat postavlja nov kreativni izziv

TAM-TAM Inštitut razpisuje 14. mednarodni natečaj za oblikovanje mestnega plakata na temo »Diskriminacija in jaz« in vabi k soustvarjanju boljšega življenjskega prostora.

Vsak človek se je vsaj enkrat v življenju že srečal s pojmom diskriminacije. Skoraj vsi smo bili v življenju že diskriminirani, a tudi tisti, ki smo diskriminirali. Morda ste na razgovoru za službo dali prednost kandidatu pred kandidatko, zgolj zaradi spola? Ali pa mlajši, lepši gostji v lokalu postregli pred drugimi, ki so prišli prej? Ali diskriminacijo sploh znamo prepoznati?

Vse drzne kreativne glave ste torej pred izzivom pozitivnega premika v družbi, s svojim plakatom pa morate slediti ideji, da smo vsi soodgovorni, da ustvarimo pogoje za manj diskriminacije. Dela lahko prijavite preko spletnega obrazca  do vključno 12. decembra 2021, plakat z zmagovalno idejo pa bo objavljen na 500 plakatnih mestih po Sloveniji in prijavljen v tekmovalne dele festivalov Slovenski oglaševalski festival (SOF) in Bienale slovenskega oblikovanja Brumen. K sodelovanju vabljeni tako samostojni oblikovalci in oblikovalke, študenti in študentke, dijaki in dijakinje grafičnih smeri kot tudi oglaševalske agencije. Poleg glavne nagrade pa bo Plaktivat že drugič zapored nagradil tudi zmagovalca ali zmagovalko kategorije »Sveža kri«, ki je namenjena mladim oblikovalcem in oblikovalkam.

Več informacij o Plaktivatu in razpisnih pogojih lahko najdete na uradni spletni strani: tam-tam.si/plaktivat-14/

Za dodatna vprašanja se obrnite na elektronski naslov: plaktivat@tam-tam.si