PRISPEVKI /

27. marca 2024

IZMENJAVE

PreSalona Beograd

Študentke 1. letnika magistrskega študija notranje opreme (Vita Brovč, Iva Pehar, Sandra Vukadinović in Sara Himmelreich) so se v okviru 46. Salona arhitekture udeležile manifestacije mednarodnega značaja PreSalona z naslovom Krogi, ki je potekal v Muzeju uporabne umetnosti v Beogradu. Program študentske delavnice je potekal ves teden od 18. – 23. marca 2024 z razstavo študentkih projektov vseh sodelujočih fakultet, nizom večernih predavanj in predstavitev ter delom nacionalno mešanih študentskih skupin na osrednji interdisciplinarni delavnici z raziskovanjem teme o avtonomnosti arhitekture skozi zasnovo prostorskih instalacij.

PreSalona je projekt sodelovanja, povezovanja in izmenjave izkušenj štirih fakultet za arhitekturo in dizajn, v katerem sodelujejo:

– Fakulteta za uporabne umetnosti, Univerza za umetnost v Beogradu, Oddelek za notranjo arhitekturo in oblikovanje pohištva,

– Fakulteta za arhitekturo Univerze v Beogradu,

– Fakulteta za gradbeništvo in arhitekturo Univerze v Nišu,

– Fakulteta za tehnične vede, Univerza v Novem Sadu, Oddelek za arhitekturo in urbanizem.

Kot gostji letošnjega PreSalona se je dogodka poleg Fakultete za arhitekturo iz Podgorice udeležila tudi naša fakulteta.

Hvala organizatorjem za povabilo in topel sprejem.