PRISPEVKI /

19. maja 2021

AKTUALNO

Prihaja prvi tekstilni bienale BIEN 2021

V četrtek, 20. maja 2021 vas ob 18. uri vabimo pred Šivčevo hišo v Radovljico na odprtje razstave v sklopu BIENa 2021, kjer se s tekstilnim projektom Sanjski čebelnjak pod mentorstvom višje pred. Martine Šušteršič predstavljajo študenti 1. letnika smeri Tekstilije in oblačila s Fakultete za dizajn.

V sredo, 26. maja 2021 vas ob 18.00 uri vabimo na glavno odprtje prvega tekstilnega bienala BIEN 2021 na teraso Layerjeve hiše v Kranju. Na BIENu se bodo pod mentorstvom doc. Jane Mršnik, doc. Tamare Hajdu, izr. prof. Tanje Devetak, izr. prof. Mateje Benedetti, izr. prof. Metod Črešnarja, višje pred. Martine Šušteršič ter strokovno pomočjo Lidije Rotar in Olge Marguč predstavili študenti 1., 2. in 3. letnika ter mag. študentka smeri Tekstilije in oblačila ter študenti 2. letnika smeri Notranja oprema s Fakultete za dizajn. Dela študentov Fakultete za dizajn bodo v Kranju razstavljena v tretjem nadstropju Globusa nad kranjsko knjižnico, na podstrehi Gradu Khislstein, v kranjskih rovih, izložbi Kèlekè Shop in izložbi TICa v Kranju ter na mestnih plakatih TAM-TAM po Kranju in Ljubljani.

V petek, 4. junija vas ob 20. uri vabimo na odprtje razstave na Loškem gradu v Škofji Loki, kjer se pod mentorstvom izr. prof. Tanje Devetak s projektom Zbudi se! predstavljajo študenti Fakultete za dizajn.

1. in 2. junija 2021 pa vas vabimo k ogledu online simpozijev Tekstilna dediščina (1. 6. 2021) ter Trajnostni pristopi in tekstil (2. 6. 2021).

Program simpozijev:

https://layer.si/bien/simpozij/

Program in ostali dogodki BIENa:

https://layer.si/bien/program/

Vljudno vabljeni v Kranj, Radovljico in Škofjo Loko!