PRISPEVKI /

6. septembra 2023

RAZSTAVA

Razstava idejnih rešitev prenove Turistično informacijskega centra Domžale

Študenti Fakultete za dizajn so v letnem semestru, 2022/2023, pod mentorstvom docenta Benjamina Hafnerja, u.d.i.a., PA ZAPS 2107, izdelovali idejne projekte prenove Turistično informacijskega centra Domžale.

Oblikovanje interierja je vedno vezano na potrebe uporabnikov skozi čas. Tlorisna zasnova mora biti tako fleksibilna, da lahko zadosti različnim potrebam
raznolike aktivnosti in da jo je možno skozi čas tudi spreminjati, kar dandanes omogočajo lahke predelne stene, paravani, pregradne mobilne omare, mobilno pohištvo.

Če je mesto velika hiša, je hiša mesto v malem. Tako kot ima mesto hiše, trge, ulice, ki se medsebojno povezujejo, ima hiša notranje prostore v enakem odnosu kot mesto. Oblikovanje prostora interierja tako sovpada oblikovanju zunanjega prostora mesta.

TIC Domžale je točka, kjer lahko sleherni posameznik pridobi koristne informacije o občini, razvoju, kulinariki, naravnih znamenitostih, zgodovini mesta in širše okolice, zato naj interier te značilnosti upodablja že s prihodom v prostor.

Avtorji 3. letnika izredni:
Špela Gosnik, Ajda Dacar, Doroteja Furdi, Eva Gulin, Ena Mulić,
Leire Goicoechea Aragón, Tara Dobravec, Ajda Kristan, Pelin Alpay, Maria Daniluk,
Ines Gorišek, Matevž Gortnar, Maja Mihevc