PRISPEVKI /

3. maja 2022

AKTUALNO

Sodelovanje modnih oblikovalcev in študentov na kolesarskem festivalu – Cycle Chic na Velo-city 2022 Ljubljana

v Ljubljani bomo od 14. do 17. junija 2022 gostili mednarodni kolesarski kongres Velo-city z osrednjo temo Cycling the change  oz. Kolesari – spremembo ustvari. Pričakujemo udeležbo več kot tisoč udeležencev, poleg konferenčnega dela pa pripravljamo še kopico spremljevalnih dogodkov. Širšo javnost posebej vabimo na kolesarski festival na Kongresnem trgu in množično kolesarsko parado po mestu za več tisoč kolesarjev, ki bosta 15. 6. (udeležba je brezplačna).

Porodila se nam je ideja, da za spodbujanje kolesarjenja v mestu in promocijo koncepta Cycle Chic (http://www.copenhagencyclechic.com/) pripravimo modno revijo na kolesih, na kateri bi lahko modni oblikovalci ali študentje te smeri predstavili katero od kolekcij. Ključno sporočilo je, da za mestno kolesarjenje niso potrebna posebna (športna) oblačila, obutev ali oprema, temveč smo lahko na kolesu oblečeni, kakor želimo – tudi po zadnji modi, v poslovnih ali vsakdanjih oblačilih, celo večernih toaletah in visokih petah (če le kroj omogoča varno obračanje pedal). Znane so tudi variacije kolesarskih čelad, ki so videti kot klobuki ali kape; zanimivo bi bilo predstaviti tudi kako oblikovno dovršeno pelerino (za kolesarjenje v dežju) ali kako okrasje za kolo (npr. za košaro ali prtljažnik).

Sodelujoči lahko na kolesarskem festivalu 15. 6. brezplačno predstavijo svoje kolekcije ali izdelke, pogoj je le, da model ob tem kolesari. Na voljo bosta tako površina Kongresnega trga (od 10. do 22. ure) kot oder (oder bo za nastope dostopen do 19. ure) ter ozvočenje, prek katerega bodo lahko sodelujoči tudi predstavili svoje izdelke.

Več informacij o kolesarskem festivalu je na voljo na https://www.ljubljana.si/sl/aktualno/sodelujte-na-kolesarskem-festivalu-kolesari-spremembo-ustvari/, o kongresu Velo-city 2022 Ljubljana pa na https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljubljana/promet-in-mobilnost/velo-city-2022-ljubljana/ in https://www.velo-city2022.com/en/.