PRISPEVKI /

17. januarja 2024

AKTUALNO

Študentje in diplomanti vizualnih komunikacij FD med zmagovalci in finalisti mednarodnega Plaktivatovega natečaja na temo “Stiske mladostnikov”

TAM-TAM Inštitut je v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenija in Tom telefonom razpisal 16. mednarodni natečaj za plakat Plaktivat, ki tokrat z namenom spodbujanja mladih k izražanju problemov in čustev obravnava temo stiske mladostnikov. Med 400 deli iz 34 držav, vse od Paragvaja, Združenih držav Amerike, Kanade, Vietnama, Japonske in Nove Zelandije, je v obeh kategorijah (za profesionalce in Mlada kri ), kar 34 % pripadlo domačim kreativcem.

Med nagrajenimi deli in finalisti je kar 8 študentov in diplomatov iz smeri vizualne komunikacije, zastopanih s sedmimi deli.

Komisija je po večurnem zasedanju izbrala 15 finalistov, 3 superfinaliste in zmagovalno delo. Slednje je pripadlo pripadlo plakatu Vse je kul, ki ga je ustvaril naš diplomant Matej Ferlič v paru z Jušem Šoltesom. Med superfinaliste se je uvrstil plakat Pokliči raje Toma, lanske diplomantke Lučke Fabjan, ki je s Tjašo R. Grča sodelavka agencije Drom. Med finaliste pa se je uvrstil tudi naš bivši študent Nejc Romih, ki je skupaj z Andražem Čelikom in Darjo Petrič, v sklopu agencije Internavti, izdelal DUHovit poster.

V kategorijii Sveža kri namenjeni študentom, je komisija izbrala 12 finalistov, 3 superfinaliste in 2 zmagovalna, ki si ga delita dve deli. Med njima je plakat Cunami stiska, absolventke FD Nuše Mihalič. Med finaliste so se uvrstili tudi študentka 1. letnika Lana Pavlič s plakatom Skrivnostno ni vedno varno, ter v paru Dina Aleksovska in Andraž Pavlovčič s plakatom Pogovor ti lahko pomaga iz teme, iz 2. letnika. Pod mentorskim vodstvom doc. Nataše Šušteršič Plotajs pa se je med finaliste uvrstila še študentka 2. letnika Nika Očko, s plakatom Vsaka beseda šteje.

Plakati so razstavljeni v plakatni galeriji Figovec in po plakatnih mestih po vsej Sloveniji.

Ogledate si jih lahko tudi na spletni povezavi https://tam-tam.si/kdo-so-zmagovalci-16-mednarodnega-natecaja-plaktivat/

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo.

Galrija: