PRISPEVKI /

17. maja 2022

AKTUALNO

Vabilo na osrednji dogodek evropskega leta mladih – Zvok mladosti

Vljudno vabljeni na osrednji dogodek evropskega leta mladih – Zvok mladosti, ki bo potekal 27. maja 2022 v Križankah v Ljubljani.

Osrednja nit dogodka ZVOK MLADOSTI je kako ohraniti naš planet čim bolj zelen in kako pri tem vključevati mlade, da sami oblikujejo svojo prihodnost in so pri tem aktivni ter tako soustvarjajo svojo skupno prihodnost. ZVOK MLADOSTI, s katerim bomo skupaj z mladimi proslavili evropsko leto mladih, bo na enem mestu ob celodnevnem vzporednem dogajanju, ki se bo raztezalo od Trga francoske revolucije do glavnega odra Križank, povezal dialog z odločevalci, izobraževalne vsebine, interaktivne delavnice na različne teme in kulturno-glasbeni program. Vse aktivnosti, ki bodo potekale na dogodku, bodo predstavljene z vidika trajnostne in ekološke note ter mladim podane na interaktiven, informativno – izobraževalen in zabaven način.

Izpostavljene teme v času evropskega leta mladih 2022 so vključevanje mladih v oblikovanje evropskih in nacionalnih politik, enakopravnost, trajnost in zeleni prehod, mobilnost, duševno zdravje ter kakovostna zaposlitev z možnostmi za izobraževanje in usposabljanje za Evropo prihodnosti.

Častni pokrovitelj dogodka ZVOK MLADOSTI je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Na dogodku bo potekal mladinski dialog na temi: 1.) Trajnost in podnebne spremembe (od 10.00 do 11.30) ter 2.) Digitalizacija (od 13.15 do 14.45). Število mest za sodelovanje na mladinskem dialogu je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava. Na mladinski dialog se lahko prijavite z elektronsko prijavnico, do četrtka, 19. maja 2022.

V okviru dogajanja v Viteški dvorani bo od 12:00 do 13:00 potekala predstavitev programov: Erasmus + Mladina in Evropska solidarnostna enota, ki jo bodo izvedli predstavniki Zavoda Movit in na katero se lahko prijavite preko prijavnega obrazca na naslednji povezavi. Predstavitev je namenjena predvsem predstavnikom mladinskih organizacij, ki s prijavo v omenjena programa nimajo še veliko izkušenj.

Vabljeni, vstop je brezplačen.