PRISPEVKI /

17. oktobra 2019

DOGODEK

Modna revija Fakultete za dizajn na ljubljanskem tednu mode – LJFW 2019

Na modni reviji ljubljanskega tedna mode – LJFW, ki je potekala 22.10.2019 v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani, so se predstavili študenti prvega, drugega in tretjega letnika oblikovanja tekstilij in oblačil s Fakultete za dizajn, pridružene članice Univerze na Primorskem.

Študenti 1. letnika so se pod mentorstvom izr. prof. Tanje Devetak predstavili z oblačili FasHouse, ki so se inspirativno navezovala na različne elemente v notranji opremi prostora. Raziskovali so strukture in forme izbranih predmetov in jih oblikovali v oblačilne forme, ki so jih izdelali ob strokovni pomoči Lidije Rotar. Študenti 2. letnika so se predstavili z oblačili bauhaus 2019, v katerih se na zanimiv način zrcalijo dela umetniške šole Bauhaus, ki odražajo duh aktualnega časa. Kolekcijo oblačil, kjer so raziskovali načela umetniške šole in gibanja Bauhaus ter se ukvarjali s teksturami, oblikami, barvami in razmerji med njimi, so razvili pod mentorstvom izr.prof. Metoda Črešnarja MA CSM in ob strokovni pomoči Lidije Rotar, tekstilne vzorce pod mentorstvom višje predavateljice Almine Durakovič, mag. dizajna, pletenine pa pod mentorstvom višje predavateljice Martine Šušteršič. Študentke 3. letnika so se pod mentorstvom izr. prof. Tanje Devetak predstavile z avtorskimi kolekcijami oblačil, ki so jih razvijale iz vizualne in vsebinske analize različnih filmov slovenske in svetovne kinematografije ter izdelale ob strokovni pomoči Lidije Rotar in Martine Šušteršič (pletenine). Predstavljene kolekcije so avtorsko raziskovanje različnih oblačilnih stilov.

25.10.2019 so ob zaključku ljubljanskega tedna mode na dogodku LJFW WOW bile podeljene tudi nagrade študentom Fakultete za dizajn, pridružene članice Univerze na Primorskem.

Za najboljšo študentsko kolekcijo Fakultete za dizajn na LJFW je nagrado prejela študentka Valentina Kolander, ki se lahko samostojno predstavi na naslednji ediciji LJFW.

Strokovna žirija, ki so jo sestavljali Tea Hegeduš – urednica revij Gloss, Mateja Benedetti – oblikovalka in lastnica trajnostne blagovne znamke Benedetti Life, Aleš Čakš – urednik revije Goodlife in lastnik blagovne znamke Alessio, Marijo Županov – fotograf, Rok Marinšek – grafični oblikovalec in solastnik modne znamke OlgafacesRok ter Peter Movrin – modni oblikovalec, je na modni reviji Fakultete za dizajn izbrala še naslednje nagrajence:

– Natalija Krašovec je prejela nagrado za najboljšo kolekcijo FD na LJFW, ki jo bo fotografiral Marijo Županov in bo objavljena v reviji Gloss,
– Veronika Pečar je prejela nagrado Name, za najbolj prodajno kolekcijo FD na LJFW, ki bo razstavljena v Nami,
– Margherita Cenzon je prejela nagrado Lume – vrednostni bon za tekstilije,
– Maja Vranjek je prejela pohvalo za perspektivno študentko 2. letnika FD,
– Lan Krebs je prejel pohvalo za perspektivnega študenta 1. letnika FD.

Galerija:

Foto: Jure Makovec