PRISPEVKI /

9. marca 2020

AKTUALNO

Odprte hiše Slovenije

Ali te zanima, kako so oblikovani prostori, v katerih živimo?
Si želiš spoznati proces načrtovanja in izvedbe dobro oblikovane arhitekture?
V primeru, da je odgovor pritrdilen in si želiš dodatnih izkušenj na področju javnega nastopanja in organizacije, ostani z nami in beri dalje.
Arhitekturni festival Odprte hiše Slovenije se že desetletje odvija v Sloveniji, kjer se vsako leto odpre odlično zasnovana arhitektura. Med sodelujočimi so poleg arhitektov in investitorjev zelo pomemben člen prostovoljci, ki so pri organizaciji ključni za uspešno izpeljavo dogodka.
Za kaj si zadolžen kot prostovoljec/ka na festivalu Odprte hiše Slovenije?
Najprej si pogledaš svoje izbrane objekte na spletni strani OHS, o katerih izveš čim več informacij.
Pred dogodkom pokličeš arhitekta ter lastnika objekta (na katerem si prisoten/na), s katerima preveriš datum, uro ogleda in se dogovoriš o morebitnih podrobnostih pri samem ogledu.
Na objekt prideš malo pred začetkom, kjer preveriš prisotnost obiskovalcev ter jih pozdraviš v imenu festivala OHS, nato pa tekom ogleda skrbiš za red, ujameš lepe trenutke s kakšnimi fotografijami ter izpolniš kratko poročilo o samem ogledu.
Kaj pa pridobiš v zameno za tvojo pomoč?
Tekom organiziranja festivala se naučiš osnov javnega nastopanja, na ogledih pa se spoznaš z mednarodno uveljavljenimi arhitekti, prisotna so lahko tudi podjetja za izbrane materiale, elemente…
Po festivalu prejmeš potrdilo o udeležbi na festivalu Odprte hiše Slovenije kot prostovoljec, ki ti služi kot referenca za CV. V zahvalo za sodelovanje z nami pa ti podarimo prost vstop za 2 osebi v izbrane muzeje in OHS majčko.

Na festivalu spoznaš veliko prijateljev in odneseš nove izkušnje ter znanja.
Pridruži se nam letos in postani del festivala tudi ti!
Prijavi se na: TUKAJ