PRISPEVKI /

2. oktobra 2019

DOGODEK

Sprejem pri županu občine Domžale

Izredni študenti 3.letnika Fakultete za Dizajn / Pridružene članice Univerze na Primorskem so se dne 29.09.2019, skupaj z dekanjo Fakultete za dizajn prof. Nado Matičič, prof. Mojco Perše, pred. Benjaminom Hafnerjem in ravnateljem OŠ Domžale Urošom Govcem, udeležili sprejema pri županu in podžupanji občine Domžale Toniju Dragarju in Renati Kosec.

Za občino Domžale so študenti Fakultete za dizajn, v študijskem letu 2018/19, pod mentorstvom predavatelja Benjamina Hafnerja izdelali idejne zasnove “Variacije prenove šolske avle”, za katere so prejeli mednarodno nagrado Architecture MasterPrize.
Projekt je toliko bolj zanimiv in pomemben, saj gre za lokacijo realnega značaja, ki s kvalitetnimi in neobremenjenimi študijskimi rešitvami rešuje prostorsko problematiko šole, avle in posredno tudi drugih prostorov. Projekt interierja ponuja prožne rešitve prostora z izkoriščanjem višine in volumna prereza oz. t. i. Loosovega “Raumplana”. Prerez je namreč ena od bistvenih komponent oz. dimenzij oblikovanja interierja, preko katerega lahko istočasno zaznavamo in kontroliramo 3d prostor, svetlobo in senco, proporce, soodvisnost materialov, scenografijo v 2d risbi.
Z županom in podžupanjo pa smo se pogovarjali tudi o prihodnosti projekta kot tudi nadaljnjih sodelovanjih, ki so lahko dobra osnova za razvoj potencialnih interierjev občine in njenih uporabnikov